Dela
vår vision

av Slow fashion

Om Jord of Sweden

Vision

Att skapa medventenhet och tillhandahålla naturliga och hållbara textilier till alla hem
SLOW FASHION
Varför Jord?

Jord (uttalas ”YORD;” fornnordiska Jörð, ”Jord”) är en obskyr och sällan omnämnd jättekvinna och gudinna i nordisk mytologi. Hon spelar ingen som helst aktiv roll i berättelserna och omnämns endast i förbigående som mor till Thor.

Thors mor kallas dock också Fjörgyn, Hlóðynn, Fold och Grund genom hela eddisk och skaldisk poesi. Dessa namn, som "Jord", betyder alla "jord", så med tanke på sammanhanget är det osannolikt att de ansågs vara riktigt distinkta personer.

Namnet Jord valdes då vi tycker att det representerar något naturligt. Alla våra produkter är naturliga med minsta möjliga påverkan på jorden. När det kommer till textilier fokuserar vi främst på tre olika material; hampa, linne och bambu eftersom de alla är naturliga och kräver väldigt lite eller inga tillsatser alls för att växa. För mer information se vår sida för hållbara material.

Företaget hette ursprungligen GoS4u med samma fokus på att tillhandahålla hållbara tyger till dina hem.

Mission

Vårt uppdrag, att skapa en miljömedvetenhet bland människor, kopplad till hållbara material, samtidigt som vi förser våra kunder med moderiktiga, hållbara hemtextilier och andra hemprodukter.

Slow fashion in a more sustainable world

Huvudkontor

JORD OF SWEDEN

Jord of Sweden AB
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Få vägbeskrivningar

Kontakta oss

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.