Vad är fördelarna med madrasskydd i hampa

Mattress protector in hemp - Madrasskydd av hampa

Våra madrasser kommer sannolikt att vara en av våra mest hållbara ägodelar, och vi förväntar oss att de ska finnas där under många år. Det är mycket som kan hända med madrassen under den tiden. Här är några fakta du kanske vill veta om ett madrassskydd.

De flesta madrasser är svåra att få helt rena. Därför är ett madrassskydd ett effektivt och prisvärt sätt att inte bara skydda utan också förbättra den underliggande madrassen. Madrassöverdrag skyddar mot fläckar, spill, smuts, dammkvalster, allergener, bakterier, mögel och andra skadliga ämnen.

Ett bra madrassskydd bör gå praktiskt taget obemärkt förbi för den som sover på det. Det bör inte ändra känslan i sängen på något sätt.

Vuxna producerar cirka 100 liter svett varje år när de sover. Att ha ett material som lätt absorberar och släpper ut fukt är en fördel.

De flesta av oss har våra madrasser i minst tio år. Om du har en 7 år gammal madrass sover du med cirka 16 miljoner bakterier. Samma madrass som du har haft i sju år kan samla upp till 1,5 miljoner dammkvalster. Dessa dammkvalster lever, gör avföring och förökar sig på din madrass.

Vad är kvalster?

Kvalster, även om de är osynliga för det mänskliga ögat och mindre än en millimeter långa, trivs i varma, fuktiga klimat (som din säng). De är ett av de vanligaste allergenerna människor lider av. Deras avföring och kroppar kan leda till nästäppa nattetid, rinnande näsa, hosta, kliande hud, hals, ögon, näsa och astma.

Dust mite

Hur hjälper ett madrasskydd i hampa?

Det ger en bekväm sömn under de varmare månaderna tack vare hampafibern som låter din hud andas och transporterar bort fukt medan du sover. Dessa egenskaper gör ditt madrassskydd idealisk för att skillja dig från din syntetiska madrass, och för att förbättra luftcirkulationen.

Hampa är också ett naturligt antiallergen med antimikrobiella och antibakteriella egenskaper. Vårt madrassöverdrag i hampa är odlat kemiskt fritt, utan användning av herbicider eller bekämpningsmedel, och detta gör det idealiskt för personer med allergier.

Det är en miljövänlig produkt som bara kräver en tredjedel av det vatten som bomullsgrödor kräver och den ger mycket större avkastning per yta än andra textilgrödor.

Madrasskydd i hampa

Madrasskydd i hampa - av Jord of Sweden


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.