Kan man tvätta linne i 40 grader?

Can you wash linen at 40 degrees Celsius
I själva verket bör du tvätta linne i 40 grader C. Med det sagt kan linne faktiskt tåla temperaturer upp till 80 C. Detta kan vara lämpligt om det finns rejäla fläckar. Men, på grund av hur linnefibrer är strukturerade kräver de vanligtvis mindre tvättfrekvens och även lägre temperatur för att bli rena. Det betyder att du med fördel kan vädra dina linnetextilier för att fräscha upp dem innan du tvättar dem igen. Det i sin tur minskar antalet tvättar.

Linnet behåller bäst sina goda egenskaper och sin vackra lyster om det tvättas i tvättmedel som inte innehåller perborater eller optiska vitmedel. Tvätta inte linne med starka tvättmedel eftersom det kan resultera i att fibrernas naturliga linneämnen löses upp och därmed försämrar tygets glans och styrka. Tvätta inte heller linne med pulverbaserade tvättmedel eftersom det kommer att förstöra fibrerna och göra tyget mer skört.

Centrifugering av linne går utmärkt men de kommer att bli mer skrynkliga ju högre hastighet du använder. För att torka tyget, låt det hänga och torktumla det framförallt inte. Tumling är energikrävande och behövs inte då linnefibern torkar väldigt snabbt av sig själv. Dessutom förstörs linnefibrerna när du torktumlar dem.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.